Resum i materials del taller d’acompanyament i seguiment d’acords de custòdia

Dijous passat, 14 de maig, vàrem celebrar el taller d’acompanyament i seguiment d’acords de custòdia, en el que varen participar gairebé 50 persones provinents tant de Balears com de Catalunya. El taller va ser organitzat entre la ICTIB i la Xarxa per a la Conservació de la Natura – XCN i, a part d’aquestes xarxes, hi varen intervenir dues entitats per a explicar la seva experiència en relació als temes del taller, la Fundació Catalunya la Pedrera i l’Associació Mediambiental la Sínia.

Primer de tot, des de la ICTIB varem fer una beu introducció a la situació de la custòdia a Balears, per a donar pas seguidament a na Mireia Salazar i en Guillem Bagaria, de la XCN, que varen posar atenció sobre diferents aspectes relacionats amb el seguiment dels acords i varen exposar diverses iniciatives que des de la seva xarxa han posat en marxa per tal d’impulsar la seva aplicació.

A continuació va arribar el torn d’en Xavier Escuté de la Fundació Catalunya la Pedrera, que va tractar els punts més importants a tenir en compte a l’hora de planificar les iniciatives de custòdia, amb èmfasi en la part del seguiment i amb una sèrie d’exemples dels projectes que desenvolupen. Finalment, n’Héctor Hernàndez es va encarregar de contar-nos l’experiència de l’Associació Mediambiental la Sínia a la conca del Gaià, on han promogut nombrosos acords de custòdia fluvial en els que hi participen moltes persones a part dels propietaris, essent un bon exemple de com mantenir propers i motivats a tots els agents implicats.

Per a consultar les presentacions i els vídeos de les diferents ponències, seguiu aquest enllaç.

Comments are closed

INICIATIVA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI DE LES ILLES BALEARS