RESUM DE LA JORNADA TÈCNICA DEL 27 DE SETEMBRE DE 2018

L’horabaixa de dijous vàrem poder disfrutar d’una jornada organitzada per la ICTIB, amb una bona participació de diversitat d’agents relacionats amb la Custòdia del Territori: d’entre els quals podem destacar la presència de propietaris/àries de finques de Mallorca, tècnics de l’Ajuntament de Palma, docents d’escoles i instituts, personal d’entitats de conservació i membres d’altres associacions.

Les tres intervencions que varen tenir lloc varen tractar temes diversos que s’han detectat durant les entrevistes amb les entitats sòcies fetes fins a la data. Primer na Núria Llabrés, presidenta de la ICTIB, va fer un repàs del bàsic i necessari per a poder arribar a signar un acord de custòdia, per després xerrar dels diferents model d’acord que hi ha per a les diferents situacions que es poden donar.

La següent intervenció va anar de la mà de n’Elisabet Bonfill, coordinadora del Grup de Treball de Custòdia marina de la XCT, tècnic a l¡Associació Graellsia i fudnadora de “Plancton, divugació marina”. N’Eli ens va explicar les diverses iniciatives de Custòdia marina que hi ha en marxa a Catalunya a l’actualitat, així com també de la manera de funcionar, dificultats i estratègies que empren les entitats amb les que fa feina per a poder desenvolupar aquests projectes amb èxit.

La tercera va anar a càrrec d’en Jon Hidalgo, de Lurgaia, qui va versar la seva xerrada en compartir els detalls de l’experiència de la seva entitat en els 15 anys de trajectòria que acumulen , al llarg dels quals han aconseguit restaurar i conservar fins a 200 hectàrees de bosc autòcton al País Basc, mobilitzar a un miler de voluntaris/àries i, sobretot, tenir el finançament necessari per a dur a terme totes les seves accions.

Les inquietuts dels assistens després de cada intervenció van ser moltes i interessants, el que va propiciar que arribéssim al moment del taller final amb poc temps de marge per a desenvolupar-lo plenament. D’aquesta manera es va decidir de fer un debat obert entre tots i totes els presents per a identificar les necessitats actuals que tenen el agents per a poder desenvolupar projectes de custòdia, del que creuen que fa falta fer tant des de la ICTIB com per part de les diferents entitats, administracions, etc.

Del debat van sorgir idees interessants i també possibilitats de col·laboració en diversos projectes, dels que esperem poder anar informant al llarg de les properes setmanes.

Comments are closed

INICIATIVA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI DE LES ILLES BALEARS