Es crea el “Grup de treball sobre espais educatius i custòdia del territori”

El passat dia 14 d’abril ens vàrem trobar per primera vegada diverses persones interessades en explorar els aspectes positius de la relació entre els espais educatius i la custòdia del territori a Balears. La reunió es va fer en línia, és clar, i la veritat és que va ser molt profitosa tot i ésser un format un poc nou per a la majoria.

Coneixem diverses experiències en marxa en les que infants i joves de diferents espais educatius s’impliquen en la gestió del territori mitjançant la posada en marxa d’accions de conservació, tan del patrimoni cultural com del natural. Algunes d’aquests iniciatives ja s’inscriuen en el marc de la custòdia i disposen d’un acord amb la propietat del terreny en qüestió; d’altres estan en camí de formalitzar d’alguna manera una tasca que ja han iniciat. I sabem també que a d’altres espais educatius els ronda la idea i potser no acaben de veure com dur-la a terme.

Precisament, aquesta és una de les raons per les quals hem creat el grup: volem treballar conjuntament en la redacció d’un manual que posi a l’abast de qui hi tingui interès les consideracions i passes a seguir per a posar en marxa una iniciativa de custòdia amb espais educatius. Un altre objectiu essencial és identificar i visibilitzar les iniciatives d’aquest caire que ja s’estan desenvolupant, de manera que es posin en valor i també puguin servir d’inspiració a d’altres.

A partir de la primera reunió hem posat en marxa una sèrie d’eines per a que seguim connectades i puguem avançar en els nostres objectius, de cara a una segona trobada que s’han programat pel juny. Si algú altre té interès en formar part d’aquest grup, que no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres, sereu benvinguts/des! secretariaictib@gmail.com/635 530 539

Comments are closed

INICIATIVA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI DE LES ILLES BALEARS