“El món educatiu i la custòdia del territori”: Una guia per a la posada en marxa d’iniciatives de custòdia del territori a espais educatius

La podeu descarregar seguint aquest enllaç.

Des de la ICTIB hem impulsat la creació d’un espai de diàleg sobre la potencialitat que té la eina de la custòdia del territori a l’hora d’abordar projectes d’implicació de l’alumnat en assumptes relacionats amb la conservació de valors naturals i culturals.

Amb aquesta finalitat es va constituir el Grup de Treball d’Espais Educatius i Custòdia a l’abril de 2020, format per persones que fan feina en espais educatius diversos, que van des dels centres educatius reglats o la universitat, fins les escoles de bosc o els grups d’escoltes.

Resultat de tot això, ha estat la redacció de la guia “El món educatiu i la custòdia del territori” per facilitar la integració de pràctiques de custòdia del territori en espais educatius, així com incentivar l’emprenedoria social vinculada a la conservació de valors naturals i culturals, des de l’àmbit de l’educació.

Si ets educador o educadora, tant de el món de l’educació formal com informal, en aquesta guia podràs trobar una sèrie de claus per a desenvolupar projectes que fomentin la implicació de l’alumnat en qüestions d’interès comú dins de l’àmbit natural i cultural, com posar-los en marxa i com aconseguir donar-los continuïtat . A més, et podràs inspirar amb exemples de casos pràctics duts a terme a Balears, com són el seguiment ecològic que mantenen 3 centres educatius de secundària d’Alcúdia a la llacuna de Maristany, o la implicació en la gestió i manteniment de sa Comuna de Bunyola a través de diverses accions que realitza l’alumnat de l’IES Joan Alcover.

Grup d'alumnes de secundària de l'IES Port d'Alcúdia en tasques de seguiment i observació d’aus a la llacuna de Maristany.
Grup d’alumnes de secundària de l’IES Port d’Alcúdia en tasques de seguiment i observació d’aus a la llacuna de Maristany.

 

 

Si estàs interessat en promoure la custòdia del territori en el teu centre o espai educatiu, et convidem a descarregar la guia o bé a posar-te en contacte amb nosaltres en cas que tinguis dubtes.

 

Iniciativa de Ses Milanes a Bunyola.
Iniciativa de Ses Milanes a Bunyola.

 

Descarrega la nota de premsa.