SAVE THE MED

La Fundació Save the Med (STM) és una organització de base formada per un equip de professionals i voluntaris apassionats que s’uneixen amb l’objectiu comú de regenerar la mar Mediterrània, un dels entorns marins més fràgils del món.

Les àrees de treball principals de Save the Med són la regeneració marina i la reducció de la contaminació per plàstics d’un sol ús.

STM col·labora amb persones, escoles, empreses, altres ONG i institucions governamentals per desenvolupar i implementar iniciatives comunitàries i de regeneració marina basades en la ciència a través dels programes següents:

EDUCACIÓ: els projectes Dos Manos i Changemakers exploren el problema de la contaminació per plàstic al medi marí i l’efecte que té en la nostra vida marina i en nosaltres mateixos. S’anima i forma els estudiants per ser part de la solució.

SENSIBILITZACIÓ: a través de campanyes periòdiques i accions costaneres, STM motiva les comunitats locals a prendre mesures i contribuir a la regeneració de la Mediterrània.

SOLUCIONS A LA CONTAMINACIÓ PLÀSTICA: amb l’objectiu principal d’eliminar els plàstics d’un sol ús, STM ofereix eines útils perquè les empreses identifiquin i implementin alternatives honestes.

ÀREES EN REGENERACIÓ: STM preveu el retorn de la biodiversitat mitjançant un nou enfocament holístic que considera la participació de la comunitat, les parts interessades i la interacció dels ecosistemes marins i terrestres.

INVESTIGACIÓ I INNOVACIÓ: STM contribueix a augmentar el coneixement d’espècies potencialment vulnerables com ara taurons i ratlles.

INICIATIVA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI DE LES ILLES BALEARS