Resum del taller d’elaboració de píldores informatives i materials

Dimarts 31 de març vàrem celebrar aquest taller amb l’objectiu de proporcionar eines a les entitats per a fer difusió de les seves iniciatives de custòdia del territori. Donades les actuals circumstàncies de confinament, el taller es va impartir a través d’una plataforma online, el que va permetre l’assistència de 23 persones de totes dels Balears i fins i tot dels Pirineus!

El taller va tenir un enfocament molt pràctic, proporcionant els coneixements essencials, de manera que qualsevol pugués animar-se a elaborar un video sobre les seves iniciatives sense necessitat de tenir masses coneixements tècnics. Sabem que moltes vegades les entitats no poden tenir una persona experta dedicada a l’aspecte comunicatiu i, per tant, aquestes formacions pretenen aportar eines per a millorar aquesta tasca tan important avui en dia.

La intenció última d’aquest taller és animar a les entitats a que enguany produexin un breu clip visual sobre la(es) seva(es) iniciativa(es) de custòdia, que pugui ser difós per canals amplis com són les xarxes socials i que arribi a un públic que potser no coneix aquesta eina de conservació o com s’aplica a la realitat. Amb uns coneixements bàscis es pot arribar a produir material de prou qualitat com per a que acompleixi la seva funció de fer arribar el missatge a un determinat públic.

Primerament el taller se centrà en el guió, que ha de ser una primera passa que estructuri el que volem contar i ens ajudi a pensar en les imatges que volem captar prioritàriament. Posteriorment es va tractar el tema de com podem gravar imatges, amb quins dispositius, en quin format, quin tipus de temes interessa gravar i amb quines presmises bàsiques: tipus de pla, seqüències, etc. Finalment, es va xerrar de la postproducció, de com es poden editar les imatges, fer títols, cartells de sortida, etc.

El professional que va impartir el taller va ser n’Ismael Luna Rey, que a més s’encarregarà del muntatge i producció final d’aquests clips per a totes les entitats que ho sol·licitin, ja que entenem que el ritme alt de feina que solen dur potser no els permet entrar tan a fons en el tema. Això sí, les entitats li hauran d’enviar tot allò que necessiti per a que pugui produir el clip sobre la iniciativa de custòdia; és la part que millor poden fer, ja que ningú coneix millor les iniciatives que les pròpies entitats i també son qui hi poden anar a gravar-hi imatges amb major facilitat.

Sabem que les circumstàncies actuals no afavoreixen que sortim a gravar imatges i tampoc sabem com seran els mesos següents a l’actual confinament. Tot i això, confiem en que al llarg de l’any hi poguem anar fent feina i finalment tenir un munt de fantàstiques píldores informatives per difondre la custòdia del territori a Balears!

En aquest enllaç trobareu la presentació del taller i també el video que es va gravar per si us ho vareu perdre.

Comments are closed

INICIATIVA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI DE LES ILLES BALEARS