CONCLOU AMB ÈXIT LA II SETMANA DE LA CUSTÒDIA DEL TERRITORI A LES BALEARS

Enguany s’ha celebrat la II Setmana de la Custòdia del Territori, que ha tingut lloc entre els dies 3 i 11 d’octubre. Al llarg d’aquests dies una desena de les entitats, les quals formen part de la ICTIB, han organitzat activitats relacionades amb les iniciatives de custòdia del territori que desenvolupen.

Les propostes han estat molt diverses: des de jornades de voluntariat agrari, forestal o de recuperació de paret de pedra en sec, fins visites temàtiques per aprendre sobre aus o sobre la tortuga mediterrània, o també per conèixer finques vitícoles o en les que es cultiva maduixa en ecològic. També s’han celebrat tallers en línia sobre compostatge o sobre plantes beneficioses per a les abelles. En definitiva, una varietat que mostra l’ampli abast de la custòdia del territori pel que fa el tipus d’iniciatives que es posen en marxa.

En total hi ha participat unes 270 persones, tot un èxit que mostra el gran interès que té la societat vers els projectes de millora i manteniment del nostre patrimoni tant natural com cultural. S’ha assolit el màxim de participants plantejats a gairebé totes les activitats i això ha permès acomplir els objectius marcats per les entitats organitzadores, en algun cas amb escreix. Fins i tot, sembla que s’estan planificant repeticions d’algunes de les propostes per la llarga llista d’espera que es va crear.

Tot plegat és una mostra de com la custòdia del territori es va consolidant a les Balears, amb la xarxa que va creixent i amb unes entitats que van assolint coneixements i experiència, el que permet que les iniciatives que desenvolupen millorin en qualitat i tinguin el seu reconeixement. També és destacable l’interès de la societat, les ganes de participar i implicar-se que tenen cada vegada més persones, conscienciades de que cuidar el nostre patrimoni és cosa de tots i totes.

Des de la ICTIB estem molt contentes de veure com es va consolidant aquesta setmana i esperem que el proper any en puguem celebrar la 3a.

A continuació podeu consultar la crònica de les diferents activitats realitzades, clicant sobre l’enllaç que figura sota el mapa:

Comments are closed

INICIATIVA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI DE LES ILLES BALEARS