“La custòdia marina i litoral” VIII Jornada de Difusió d’Iniciatives de Custòdia del Territori a Balears

Dimecres 29 de setembre, de 2021, de 16 a 19 H.

A l’auditori de l’IES Bendinat, a Calvià.

Estem contentes d’anunciar-vos la celebració de la 8ª edició de la Jornada de Difusió d’Iniciatives de Custòdia del Territori a Balears, que enguany està dedicada a la custòdia marina i litoral.

La jornada pretén ser un espai de trobada de les diferents entitats, administracions i persones relacionades amb la custòdia del territori. A més, el tema d’enguany convida a fer-hi feina conjunta, reflexionant, compartint i proposant aquells coneixements i idees que contribuiran a consolidar la creixent proliferació d’iniciatives a l’àmbit marí amb la col·laboració de les administracions públiques i altres agents implicats.

En una primera part comptarem amb diverses experiències convidades, que ens aportaran exemples d’iniciatives público-privades a l’àmbit marí i litoral tant de la península com de les Illes Canàries. A la segona part hi haurà un espai participatiu per a que es puguin resoldre dubtes i construir propostes de manera col·lectiva.

La jornada és gratuïta, tot i que requereixen d’inscripció prèvia a través de aquest enllaç.

Programa de la jornada:

  • 15:30h: Recepció de les persones assistents.
  • 16:00h: Benvinguda a càrrec de Gemma Capdevila, presidenta de la Iniciativa de Custòdia del Territori de les Illes Balears (ICTIB), i d’en Rafel Sedano, Regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Calvià.
  • 16:15h: Xerrada “Microreservas marinas de Canarias”, per Arturo Boyra, director de l’agència canària de divulgació Oceanográfica.
  • 16:35h: Xerrada “Acords de custòdia marina a Catalunya”, per Jordi Sánchez, responsable de Projectes de Submón, entitat de referència en la conservació marina.
  • 16:55h: Xerrada “Protegiendo los corales de la costa Malagueña”, per Fernando García d’Equilibrio Marino.
  • 17:15h: Pausa per un cafè.
  • 17:45h: Presentació del document sobre col·laboració público-privada, per Antonio Ruíz, advocat mediambientalista del Foro de redes i Entidades de Custodia del Territorio (FRECT).
  • 18:00h: Espai de participació: taules de feina entorn casos pràctics.
  • 19:00h: Cloenda.

Les xerrades es podran seguir també en streaming a les xarxes socials de la ICTIB (Facebook @ICTIB i YouTube Secretaria ICTIB) i a través del hashtag #JornadaCustòdiaIB.

Descarrega la nota de premsa: https://www.ictib.net/wp-content/uploads/2021/09/NdP_iii_jornada_custodia_marina_ICTIB_23092021.pdf

Comments are closed

INICIATIVA DE CUSTÒDIA DEL TERRITORI DE LES ILLES BALEARS